Geld verdienen op basis van affiliate marketing

Geplaatst op 04-03-2022

Categorie: Computer en internet

Geld verdienen met een eigen site is mogelijk op basis van affiliate marketing. Bij affiliate marketing promoot u producten op uw eigen website en verwijst u de bezoeker door middel van een affiliate link door naar de website van de adverteerder (merchant). Op de website van de adverteerder kan vervolgens het gewenste product door de bezoeker aangeschaft worden.

Om toegang te verkrijgen tot promotiemateriaal dat u bij affiliate marketing kunt inzetten, kunt u zich aanmelden bij een affiliate platform. Een voorbeeld van een affiliate platform waar veel adverteerders bij zijn aangesloten is Daisycon. Daisycon is een platform dat fungeert als schakel tussen adverteerders en publishers. Zo krijgt u bij Daisycon niet alleen het promotiemateriaal aangereikt, maar houdt Daisycon ook de statistieken bij. Zo kunt u inloggen bij Daisycon om uw te verdiensten zien en om te zien hoe vaak er door bezoekers op een affiliate link is geklikt.

Via het affiliate script van Vrolijk Internet Services kunt u geautomatiseerd producten toevoegen binnen uw affiliate shop. Het script bevat de mogelijkheid om zogeheten datafeeds met productinformatie van Daisycon in te lezen. U kunt productcategorieën aanmaken binnen uw webwinkel en een feed zodanig koppelen dat de producten binnen de feed automatisch binnen de juiste categorie worden opgenomen. Omdat een datafeed periodiek door het script wordt opgehaald, zullen ook prijswijzigingen en andere wijzigingen in de specificaties van producten automatisch door uw affiliate webshop worden verwerkt.

Wanneer u reeds een webhosting pakket voor uw affiliate site heeft, kunt u het script eenvoudig installeren op uw webhosting pakket met het stappenplan dat u kunt vinden in de handleiding op de website van Vrolijk Internet Services. Wilt u nieuwe webhosting samen met het script aanschaffen, dan is dat ook een mogelijkheid. Het is mogelijk om direct een passend hostingpakket af te sluiten tijdens de aanschaf van het affiliate script. Het script zal dan direct geïnstalleerd worden op uw nieuwe webhostingpakket.