De woninginrichting trends van nu

Geplaatst op 23-01-2023

Categorie: Huis, tuin en wonen

De trend van biologisch en duurzaam wonen is al een tijdje aan de gang en blijft groeien. Mensen willen zich verbonden voelen met de natuur en brengen dit naar binnen met planten, natuurlijke materialen en kleuren. Bamboe, jute en hout zijn populair in meubels en accessoires. Ook groene accenten in de vorm van kussens, dekens en wanddecoratie zijn in trek.

Mix & match van stijlen

Het combineren van verschillende stijlen is een grote trend in woninginrichting. Denk aan een industriële eettafel met vintage stoelen, of een bohemian slaapkamer met een moderne lamp. Deze mix van stijlen geeft een unieke en persoonlijke uitstraling aan een huis. Woninginrichting4me.nl is een handige website waar je meer kunt lezen over wooninrichting. 

Scandinavisch minimalisme

De Scandinavische stijl blijft populair en wordt vaak geassocieerd met minimalisme en functionaliteit. De basisprincipes zijn eenvoud, rust en helderheid. Deze stijl is gebaseerd op natuurlijke materialen, zoals hout en wol, en pastelkleuren.

Afscheid van het ijzeren hart

Het ijzeren hart is een trend die snel verdwijnt. Het is een decoratief element dat vaak wordt gezien in woonkamers, maar wordt vaak als te kitsch beschouwd. Mensen zoeken naar meer subtiele manieren om hun interieur op te fleuren.

Opgepoetste zilver

Opgepoetste zilver is een trend die aan het verdwijnen is. Het is een decoratieve techniek die gebruikt wordt voor meubels en accessoires, waarbij zilver wordt gepolijst tot een hoogglans. Deze techniek wordt vaak als te opdringerig beschouwd en mensen kiezen liever voor meer natuurlijke materialen en afwerkingen.